Elaiza

Bezoekje aan het CB

Vanmorgen stond er om 9.30 weer een bezoekje aan het consultatiebureau op de planning.  Dit keer we bij de wijkverpleegkundige.
Zoals altijd moeten we weer enigszins opschieten om op tijd te komen,  wij zijn niet van die ochtendmensen. Eerst maar eens meten en wegen. Vind ze niet zo leuk,  want daarvoor moet ze stil op der rug liggen. Maar het is weer gelukt.

wpid-img_20150929_132633.jpg

Hoofdje moest ze nog een keer opnieuw doen.
Daarna moesten we nog even wachten,  want spreekuur liep weer uit. Dan maar wat spelen op de grond en stappen (met hulp uiteraard) naar het raam om buiten te kijken.

De wijkverpleegkundige is altijd dezelfde,  zij is ook op huisbezoek geweest toen Elaiza net een paar dagen oud was.  Ik vind het wel prettig dat we iedere keer dezelfde zien.

Ze heeft Elaiza helemaal nagekeken en ze ziet er super goed uit.  Curve is ook netjes.

Ook kreeg ze een blokje om te kijken wat ze ermee zou doen.  Ze pakte het blokje gelijk over in der andere hand om het vervolgens in der mond te proppen;).
Top!  Was dus de bedoeling dat ze het blokje over zou pakken.  Daarna 2 blokjes om mee te spelen.

Ze vroeg wat voor geluidjes ze al maakt.  Alle klanken doet ze,  maar ze zegt ook : papa,  mama,  bal,  poef(poe ff),  poes(poe),  aai ( aaaaah)
Dat geloofde ze niet helemaal,  want zou wel heel snel zijn.  Dus kreeg ze een bal.  Het duurde even maar toen zei ze toch bal:mrgreen:
Ze zegt ook echt bewust de laatste week ‘bal’ ,  die liggen hier altijd wel op een groene van de hond.  Als hij met een bal aankomt is het gelijk ‘bal’  en zoekt ze ook echt de bal.

Ze vroeg wat ze verder al kon ‘tijgeren,  optrekken tot staan,  stappen langs de tafel,  stevig zitten’  dat vond ze ook allemaal al erg snel.

Ook de vraag wat ze eet….Ik denk dat e niet vaak rapley kindjes zien hier (ze kende het denk ik wel).  Elaiza eet dus gewoon me de pot mee,  maar dan zonder zout/suiker. Al geef ik wel stukje voor stukje, omdat anders alles op de grond beland. Soms ook wel met een vorkje/lepel,  maar meestal doet ze het zelf. Ook krijgt ze nog borstvoeding,  wat het cb hier altijd positief vind.

Bij het weggaan ook nog even ‘dag zwaaien’  daar stond ze al helemaal versteld van.

Was een positief bezoekje dus.  Ze vinden dat Elaiza met aantal dingen ver voor loopt,  al heb ik zelf het idee van niet.
Ze volgt haar eigen tempo,  we pushen haar nergens mee.
Volgens mijn geboortebord,  was ik ook vrij rap met kruipen(6 maand) en lopen (9 maand).

Over 2 maanden weer een nieuwe afspraak.

Advertenties

3 gedachten over “Bezoekje aan het CB”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s