dagboek

Dagje varen in de Brabantse Biesbosch

Vandaag een dagje samen met vrienden varen in de Biesbosch. Voor mij alweer een hele tijd geleden. Tijdens de zwangerschap ben ik niet vaak mee geweest en afgelopen zomer zijn we niet veel gaan varen, omdat ik Elaiza er te klein voor vond.

Gisteren was ze ook niet mee, het was wel de eerste keer zolang zonder haar. Om 11 uur heb ik haar naar oma en tante gebracht, om haar pas om 19.00 weer te halen.  Omdat ze nog borstvoeding krijgt, moest ik de avond van te voren melk uit de vriezer halen. Dat is toch best moeilijk inschatten, als ze normaal niet langer dan 4 uur weg is. Achteraf ook teveel meegegeven. Ach ja beter teveel dan te weinig.

Doordat het het einde van het vaarseizoen is, was het heel erg rustig. Ook waaide het wel redelijk, maar in het zonnetje was het best lekker. Op sommige stukken was het toch nog wel even opletten, om niet vast te komen liggen, Het water stond heel erg laag. Er zijn ook veel zandbanken, dus als je daar gaat varen is het wel belangrijk om een vaarkaart mee te nemen. Nu zijn wij in de afgelopen jaren al wel geregeld in de Biesbosch geweest en kennen daardoor de weg ook wel redelijk goed. Toch hebben we altijd een kaart bij ons.

Gisteren voor de verandering eens niet zoveel foto´s gemaakt, maar toch een paar.

Ondanks dat het heerlijke ontspanning is gaan we niet zo heel vaak varen. Voornamelijk omdat het gewoonweg niet goedkoop is. Gelukkig kunnen we af en toe een bootje lenen en gaan we samen met vrienden of familie varen, zodat de benzine kosten ook enigszins meevallen.

Advertenties

1 thought on “Dagje varen in de Brabantse Biesbosch”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s