Persoonlijk

Dagje Amsterdam – Scheepvaartmuseum

Ik zou nog een blog posten over ons dagje Scheepvaartmuseum. Door o.a.een flinke fibro flare, heeft het wat langer geduurd dan mijn bedoeling was.

Zaterdag 9-4-2016 zijn we met zijn drieën een dagje met de trein naar Amsterdam gegaan.

I.v.m werk aan het spoor reden niet alle treinen, we kozen voor de intercity naar Dordrecht en daarna de intercity naar Amsterdam. Een treinreis van 1 uur 51 min. Doordat we wat later waren als gepland, haalden we de bus niet, dus dan maar wat later.

Nu is reizen met de trein al niet 1 van mijn favorieten, maar aangezien we de wandelwagen bij hadden, konden we ook niet in  een coupe. Bij de eerste trein het helemaal voorin ingestapt (fietsruimte), maar ook daar bijna geen plek. De trein was behoorlijk vol. Dan maar blijven staan, gelukkig as het niet zo heel lang. Voor Elaiza was het de eertse keer in de trein, ze vond het even leuk, maar na ongeveer een kwartier begin ze wel te jengelen. Ze wilde uit de wagen, maar dat kon niet.

Bij de tweede trein in een tussenstuk gaan zitten, wat al een heel stuk comfortabeler was (dubbeldekker), ook kon Elaiza nu wel uit de wagen. Ze wilde drinken en eigenlijk slapen. Tussen Dordrecht en Amsterdam centraal zitten 10 tussenstops, niet handig met een dreumes die iedere keer als de deur open gaat nieuwsgierig is en dus opschrikt, terwijl ze bijna sliep. Ze heeft dus niet meer geslapen.

We hadden vrijkaartjes gekregen van schoonzusje voor het scheepvaartmuseum. Zij ging er niet naartoe en ml wilde er heel graag een keer heen. Boten zijn nu eenmaal zijn hobby.

Kaartjes waren t/m zaterdag geldig, dus we waren nog net op tijd. De dag erna zou het museum voor een aantal dagen dicht gaan i.v.m. EU2016 Amsterdam. Hierdoor waren ook al een aantal ruimtes niet open. O.a. het open plein (midden van het gebouw)

Foto: opbouw EU2016

 

Ik heb mijn best gedaan om een aantal foto’s te maken, maar ze zijn niet helemaal super. Gemaakt met telefoon (samsung A5) en grotendeels met een dreumes op mijn andere arm. Veel van de ruimtes waren met gedimd licht en veel achter glas, waardoor ik flits niet kon gebruiken.

Bij binnenkomst kregen we bovenstaande plattegrond en 2 polsbandjes voor de kluisjes.

20160409_143320
gang kelder

In het museum mag je geen tassen mee naar binnen nemen. De kluisjes waren in de kelder, een medewerker opende de lift voor ons (kan alleen met pasje) zodat we met de wagen naar beneden konden. beneden de jassen, luiertas en koeltas in de kluis gedaan. Draagzak en wagen hielden we wel bij ons. Achteraf hadden we de wagen net zo goed beneden kunnen laten, want daar wilde ze toch niet in.

We hebben heel het museum doorgelopen, al vonden we sommige dingen och niet zo heel erg boeiend om te zien. Sommige zalen zijn echt tentoonstellingen, terwijl andere meer interactief zijn. Vooral voor kinderen 6+ zijn die heel leuk.

VOC schip: Hier heb ik niet overal foto’s gemaakt. Of het was te donker, of het was te druk en ik probeerde zo min mogelijk mensen op de foto te zetten

Koningssloep:

Uitzicht :

We hadden veracht met 1 a 1,5 uur alles wel gezien te hebben, maar het werden 3,5/4uur. 17.30 stonden we pas weer buiten.

We wilden eigenlijk nog een rondvaart doen, maar we waren nog maar net het museum uit en Elaiza viel in slaap in de wagen. Daarom er maar voor gekozen om een stukje door de stad te kuieren. Na wat zigzaggend door de straatjes te hebben gelopen, kwamen we op de Dam uit. Vanuit daar weer richting station gegaan om de trein te pakken.

Omdat we geen zin hadden om weer de normale intercity te moeten pakken, hebben we toeslagkaartjes gehaald voor de intercity direct. Daardoor werd de reistijd een half uur korter en tussen Amsterdam en Dordrecht maar 1 tussenstop. Tegen 20.00 waren we terug op station Breda. Daar konden we 20 min. wachten op de bus of naar huis lopen. eerst maar even een broodje Döner gehaald en daarna zijn we gaan lopen. Te voet is het ongeveer 10-15 min.

Als we nog eens met de trein gaan, neem ik of geen wagen meer mee, of we laten hem in een tussenstuk staan om zelf in een coupe te gaan zitten. Want wat een herrie is het in sommige treinen zeg! Zeker bij de IC direct zaten we precies op de verkeerde plek. Naast de toilet (blegh!) en de deuren tussen de wagons gingen heel vaak open en sloten vrij langzaam.

 

Liefs Linda

Advertenties

Een gedachte over “Dagje Amsterdam – Scheepvaartmuseum”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s