Breda

Breda Bierstad

Het is de week van het Nederlandse bier (19 mei t/m 29 mei 2016).

Hou je wel van een lekker biertje op zijn tijd, dan zou je zeker eens de bierroute moeten doen in Breda.
De bierroute kun je overigens altijd lopen en niet allen tijdens de bierweek.
Al kun je natuurlijk ook in het eerste café al blijven hangen voor een bierproeverij.

 

Breda-Bierstad-bierwandeling

BREDA BIERSTAD SPECIAAL BIER ROUTE

Breda telt circa twaalf echte biercafés. Hier draait letterlijk alles om bier en kun je genieten van veel verschillende soorten speciaalbieren. In veel van deze cafés worden ook biersuggesties bij het eten gegeven.

Loop de route van Breda Bierstad, proef alle speciaalbieren en wordt bekroond als Breda bierkenner! Bij alle deelnemende cafés kun je een Breda Bierstad boekje halen. Bij een volle stempelkaart ontvang je namelijk een unieke Breda Bierstad pin.

Bredanaars zijn echte Bourgondiërs. Lekker eten en drinken zijn onlosmakelijk verbonden met onze levensstijl. Mede door de rijke historie van brouwerijen in Breda speelt bier nog steeds een belangrijk rol. Sterker nog, de rol van bier wordt steeds belangrijker!

De cafe’s die onderdeel zijn van de bierroute:

De Beyerd

Boschstraat 26, Breda
Café Restaurant Brouwerij de Beyerd is al 176 jaar een familiebedrijf. Op dit moment onder leiding van de zesde generatie, Mikel en Orson de Jongh. De Beyerd is een speciaalbier café met veertien bieren van de tap en 130 bieren van de fles. Hiernaast heeft De Beyerd sinds 1991 een restaurant waar ook het bier een prominente rol speelt. Alle gerechten zijn bereid met bier en bij ieder gerecht wordt een biersuggestie gegeven om erbij te drinken. Sinds 2004 heeft de Beyerd een eigen brouwerij waar het authentieke Bredase Drie Hoefijzers Klassiek bier wordt gebrouwen.

Publieke werken

st. Annastraat 12, Breda
Een biertje, een wijntje of één van onze prachtige whiskies. Bij ons is het altijd gezellig in het café. In het restaurant kunt u gezellig lunchen of dineren met z’n tweeën of met een groep. Wij serveren zowel een keuzemenu als à la carte gerechten. Tevens bieden wij ook onze zaal te huur; vier feest in je eigen café! Wij verzorgen feesten van 40 tot 120 personen.

Sam Sam

Grote Markt 2, Breda
Een echt stads borrelcafé sinds 1953, waar advocaat en arbeider gebroederlijk naast elkaar genieten van al het lekkers dat ons eigen land te bieden heeft. Ontdek de borrelkeuken met tal van kleine gerechten van eigen bodem. Laat het speciaalbier je smaken met een uitgebreide selectie van zo’n dertig kleine brouwerijen uit Nederland. Wijn van eigen terroir en uiteraard jenever, onze nationale trots, zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Overdag kun je heerlijk lunchen in het café of op het grote terras onder de bomen van de Grote Markt.

Café restaurant Zeezicht

Ridderstraat 1 , Breda
Het café van Zeezicht bevindt zich in het hart van de historische binnenstad, aan de Grote Markt. In de zomer is het op het grote (verwarmde) terras goed toeven. Als het wat kouder wordt, is het knusse café een goed bourgondisch alternatief. Elk seizoen serveert Zeezicht de beste Belgische speciaalbieren en huisspecialiteiten. De zwarte lijst is het summum voor de echte bierproevers. Regelmatig staan hier limited editions, rare finds en unieke bieren op. Daarnaast zijn er meer dan 25 open wijnen en een goed gevulde whiskybar met 50 goudgele krakers.

De Boterhal

Grote Markt 19, Breda
De Boterhal is een speciaalbiercafé, wijnbar en internationaal tapasrestaurant aan de Grote Markt van Breda, midden in het historich centrum.
Opening Brouwerij St. Joris:
Vanaf woensdag 8 juni staan de eerste twee huisbieren op tap in de Boterhal.

Heeren van Breda

Grote Markt 31 , Breda
Heeren van Breda is een bijzonder sfeervol café met een breed aanbod voor jong en oud. Door de aankleding toont het café respect naar de stad Breda en haar historie. Voor bezoekers, zowel Bredanaars als toeristen, is het erg leuk om zo meer te leren over de stad. In de zomer biedt het café een prachtig terras met uitzicht op de Grote Markt en de Grote Kerk. Of je de dag nu vroeg begint met een koffie en een krant of laat eindigt met een lekker borreltje, bij de Heeren van Breda ben je altijd welkom.

Cafe de Bruine Pij

Kerkplein 7 , Breda
Café de Bruine Pij is een echt bruin café dat sfeervol is ingericht en kenmerken heeft van een knusse woonkamer. Het café ligt midden in het centrum en vanuit het sfeervolle terras kijk je recht uit op de
Grote Kerk. Het café biedt een lunchkaart met heerlijke gerechten.
Voor de liefhebber is er ook een uitgebreide bierkaart. Er heerst een ongedwongen sfeer, waardoor iedereen zich direct op z’n gemak voelt. In de avond kun je er gezellig borrelen en doorfeesten tot in de vroege uurtjes. Het slechtst bewaarde geheim van Breda.

De Kleine Wereld

Grote Markt 59
De Kleine Wereld is een gezellige huiskamer waar jong en oud samenkomen en genieten.
De naam De Kleine Wereld verwijst naar het kleine kerckenhuyske waarin het is gevestigd en het wereldse karakter van een café.
De Kleine Wereld is een Grand Café in het klein. Een gezellig café met lekkere bieren en hapjes, goeie muziek en een sfeervol terras.
Kortom, een wereldkroeg.

Studio Dependance

Vismarktstraat 2, Breda
Op zondag- en dinsdagavond kun je genieten van live muziek. Maandag en woensdag wordt de bar omgetoverd tot cocktailbar. Naast heerlijke cocktails heeft Dependance ook een uitgebreide bierkaart. Elke eerste maandag van de maand wordt er een speciaalbier avond georganiseerd. Het vaste assortiment wordt dan voor een avond uitgebreid met tachtig verschillende bieren. Van donderdag tot en met zaterdag kun je vanaf 22.00 uur los gaan op de beats van de resident DJ’s. Kortom, er is altijd wat te doen in Dependance.

Catch 22

Vismarktstraat 14, Breda
Catch 22 is een gezellig cafe in het centrum van Breda.
Wij serveren 11 bieren van de tap (waarvan 4 wisselende bieren) en ruim 50 bieren op fles. Hiernaast hebben wij zowel op tap als op fles een wisselend aanbod speciaalbieren. Ook hebben wij een speciale wisseltap voor de bieren van Brouwerij de Beyerd uit Breda.

Cafe Bruxelles

Havermarkt 5-7, Breda
Café Bruxelles is een mooi en gezellig grand café dat zeven dagen per week geopend is. Al jarenlang heeft dit café een vooruitstaande positie in het Bredase uitgaansleven met divers uitgaanspubliek: van studenten tot de werkende klasse. In het weekend wordt Bruxelles steevast goed bezocht. De gasten worden dan vermaakt met gevarieerde muziek: van Top 40 tot dance classics uit de jaren 70 en 80. Bruxelles heeft een laagdrempelige menukaart met een dagelijks wisselende daghap en meer dan 60 soorten Belgisch bier, waarvan dertien op tap en zes op wisseltaps

Moeke

Ginnekenmarkt 17, Breda
Café Moeke Ginneken serveert naast twaalf verschillende bieren van de tap ook 55 verschillende speciaalbieren op fles. Naast deze authentieke bieren biedt Moeke een uitgebreide lunch- en dinerkaart aan. Je kunt hier terecht
voor proeverijen, borrels, feesten en vergaderingen.
Heb je bijvoorbeeld de Zeezuiper, Dulle Griet, Sloeber of Tiple d’Anvers al eens geproefd? Een leuke aanrader is de biergrabbelton. Ga snel eens genieten van de specialiteiten op het mooie authentieke Ginnekenmarktje.

’t Hart van Breda

Grote Markt 4-6, Breda
‘t Hart van Breda heet niet voor niets ‘t Hart van Breda. Het is centraal gelegen op de Grote Markt en voor iedereen toegankelijk. Dit mooie grandcafé heeft een uitgebreide keuze aan koffie, lunch, diner of een lekkere borrel/cocktail! Het café is toegankelijk voor jong en oud. Naast lunchen of een lekkere warme maaltijd is er ‘s avonds ruimte om te dansen en er een feestje van te maken. Ook beschikt ‘t Hart over een mooi terras op de Grote Markt. Elke dinsdag (m.u.v. feestdagen) is er cocktailnight. Heerlijk te combineren met de nacho’s ‘t Hart

 

Bron : Stappen-Shoppen.nl , FB bierstad Breda, websites van de cafés 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

3 gedachten over “Breda Bierstad”

  1. Bier en Breda zijn nou eenmaal aan elkaar verbonden dior de brouwerijen die er zijn of zijn geweest.
   Ik drink zelf al een aantal jaar geen alcohol meer, maar een speciaal biertje vind ik best lekker soms. Nu af en toe een radler 0.0%
   Maar je kunt ook goed eten in de meeste van bovenstaande cafés ( Ben zelf niet overal geweest)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s