Breda

Evenementen Breda 3 t/m 12 juni 2016

Een greep uit de evenementen van deze week.
Voor een volledig overzicht of meer info, kijk op de pagina van VVV Breda en Stappen & Shoppen Breda.

Nostalgische familiekermis

Van 3 t/m 8 juni is er een pilot met een nostalgische familiekermis op het Kasteelplein en een klein deel van het park Valkenberg. Kleinschalige attracties en straattheater kenmerken de kermis.
Geopend van 14.00-22.00 uur, op vrijdag- en zaterdagavond tot 23.00 uur

Lezing “VOEDING IN RELATIE TOT DARMEN EN HUIDKLACHTEN”

7 juni 2016

Interactieve Lezing over “Voeding in relatie tot Huidklachten & Darmen”. Welk verband zit er tussen een niet goed functionerende darm en mogelijke (huid-)klachten? Of tussen huidveroudering en je voeding? Hoe kan ik m’n darmen reinigen en met voeding en speciale suppletie mijn acne, rocacea, eczeem, droge huid, huidverslapping enz. beïnvloeden? Wat is eigenlijk goede voeding en wat doet dit voor je huid?

Erik-Alexander Richter gaat dat allemaal voor jou op een rijtje zetten, zodat je het verband snapt (op een laagdrempelige manier). Erik is een boeiend spreker en er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen! Leuk, leerzaam en onderbouwd!

Erik-Alexander is KPNI-therapeut (klinische Psycho Neuro Immunologie), en deskundig op gebied van voeding en biochemie. Hij is bekend van het RTL4-programma “Life is Beautiful”.

Je wordt om 19.00 uur ontvangen met een glaasje prosecco en in de pauze laten wij gezonde hapjes rondgaan. Inschrijven kan voor E 15,00 via info@attirance.nl.

Iedereen die komt ontvangt een healthy goodybag t.w.v. ruim E 25,00!

Wijnproeverij Zomerwijnen

dinsdag, 7 juni 19:30
Op leuke en heel ongedwongen manier krijg je een serie wijnen en kleine daarmee passende gerechtjes te proeven. Zo verzamel je extra suggesties voor je party of voor thuisgebruik.
Ook is er volop gelegenheid rond te kijken en tegen 10% korting dranken en cadeau-artikelen aan te schaffen (buiten de acties en gins) zodat je inschrijfgeld ruim terugverdiend wordt !

Fietsgilde De Baronie: Bosdal

7 juni 2016 € 3.00

Een route door het buitengebied van Prinsenbeek waar een bezoek wordt gebracht aan landgoed Bosdal. Nu golfterrein maar met een geschiedenis die teruggaat tot de 17de eeuw toen hier het gelijknamige landgoed was.
Deelname is voor eigen risico. Tocht is ongeveer 35 km.

Heusdenhout openluchtconcert: The Songfactory

De concerten vinden plaats op elke dinsdagavond van 7 juni t/m 12 juli van 20.00-22.30 in de tuin van ’t Houwke (bij slecht weer binnen).
De andere data zijn: 14-06, 21-06, 28-06, 05-07 en 12-07.Statafels, loungesets en twee terrassen staan klaar voor de bezoekers, maar uiteraard kun je ook zelf je picknickkleed meenemen om te genieten van zeer gevarieerde optredens.
Vandaag vindt de aftrap plaats door de sympathieke Bredase band The Songfactory. Bij velen inmiddels bekend, dus ook de eigen nummers zijn al meezingers geworden.

Open Muziek Atelier

donderdag, 9 juni 13:00

Elke donderdag van 13:00 – 18:00 kun je binnenlopen en zelfstandig werken in het Open Atelier en ben ik zelf ook aan het werk. Je bent dan ook van harte welkom voor informatie over opdrachten, workshops en cursussen. Of om gewoon eens een kijkje te nemen naar mijn eigen werk of het assortiment.

Donderdag van 13:00-18:00, Zaterdag     van 13.00-17.00

Bel om te reserveren vol=vol.

Voor wie: Iedereen die zelfstandig aan een eigen ( groter) werkstuk wil werken en er thuis de ruimte, het materiaal of de gezelligheid van het met elkaar bezig zijn mist. Ook om je (grotere) werkstuk ná een eerdere workshop af te maken, of om bijvoorbeeld onder begeleiding te voegen.

Prijs: € 7,50 per uur en vanaf het 3de aansluitende uur € 5,00 per uur. Voor € 25,= ben je dus bijvoorbeeld, heerlijk 4 uur lang zelfstandig aan het werk. Kom je vaker? Dan is de aanschaf van een voordeligere Blokurenkaart wellicht interessant!

Inclusief: Gebruik gereedschap, koffie, biologische thee, koekje.

Exclusief: Materiaal. Het meenemen van een eigen ondergrond mag, maar hoeft niet. Alle benodigde materialen kunnen ter plaatse worden aangeschaft.

 

Women Style event

donderdag, 9 juni 18:00
Op 9 Juni 2016 zal er een ‘ Women Style Event’ georganiseerd worden van 18.00 uur tot 21.00 uur op ‘T Sas.

Peb helpt je bij het samenstellen van de perfecte outfit. Stijl deze af met de accessoires van de Color Club. Tips en trics worden gegeven door Hair with compliments, en bij Booze kunt u terecht voor de drinks en bites. Verder zijn er die avond waanzinnige prijzen te winnen, zoals;

  • * 1x €100 euro shoptegoed voor een Stella Nova item bij Peb
  • * 1x Five unit pantalon naar keuze bij Peb
  • * 10x Ruby Tuesday poster ‘ Catch your dreams before they slip away’
  • * 25x Ketting van otto d’ame
  • * 4x Kadobon a €25,00 Color Club
  • * 1x Kadobon €50,00 Hair with compliments
  • * 100ml shampoo + conditioner gratis als u op 9 Juni een afspraak maakt bij Hair with compliments
  • * 1x Lunch voor 2 personen incl een drankje bij Booze

Natuurlijk gaat er nog veel meer gebeuren, maar dat houden we nog even als verrassing.

Wilt u erbij zijn! Meld je dan aan voor het evenement op Facebook.

LENTE YOGA WORKSHOPS – HANDBALANSEN – DEEL 1

donderdag, 9 juni 19:00 Enjoy Sports Wellnessclub

Deze lente kun je wekelijkse yoga workshops volgen om je te verdiepen in een thema naar keuze van jouw favoriete Studio Yoga Breda docenten.

Met op 9 juni een workshop ‘Handbalansen – deel 1’ van Femke & Sascha

Biergarten Breda (de opening)

vrijdag, 10 juni 16:00

THANK GOD IT’S FRIDAY Breda krijgt een eigen Biergarten!

Op het Kerkplein geniet je elke zomerse vrijdag van pullen Weißener bier, live muziek en heerlijke BBQ gerechten. De zon laat het plein stralen en het weekend kan bruisend beginnen. Kom met je vrienden, je collega’s en/of studiegenoten naar Biergarten Breda op de vrijdagmiddag. Met wekelijks een diverse programmering van muziek, food en drinks. Bourgondisch genieten van het goede leven!

Elke vrijdag in de periode vanaf 10 juni is Biergarten Breda van 16.00 tot 22.00 geopend. Gratis toegankelijk!

Pannen op ‘t Dak

Aankomende zomer mag Breda zichzelf een festival rijker noemen op een unieke locatie. Op het dak van de Concordiagarage, aan de Concordiastraat in het centrum wordt van 10 t/m 19 juni de eerste editie van Pannen op ‘t Dak georganiseerd. Het wordt een festival waar bezoekers tien dagen lang kunnen genieten van hapjes, cultuur, workshops en meer.

 

vrijdag 10-19 juni 2016 (gratis), 12.00 – 23.00 uur

Dans Workshop: ‘Dans je Licht’

Dansworkshop van ongeveer twee uur waarbij we uitgenodigd worden om via beweging totaal aanwezig te zijn in het Hier & Nu.

zaterdag 11 juni 2016, 20.00 – 22.00 uur
Per avond: € 15,00 / kaart voor 3x: € 40,00 / kaart voor 10x: € 125,00

Copacabana, Salon voor de [levens] kunsten

Rondleiding Chasse Theater

zaterdag, 11 juni11:00Chasse Theater & Cinema
De magie van het theater huist in alle hoeken van ons gebouw, van de diepste kelders tot de nok van de toneeltoren. Reserveer nu en ontdek de stilte in de regiecabine, de drukte in de laad- en losruimte, de nagalm in de orkestbak en de sporen van bloed, zweet en tranen in de kleedkamers. Op zondagen kunt u de rondleiding combineren met een high tea en/of bezoek aan Front. De rondleiding is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Bezoek aan de LA TRAPPE Brouwerij

zaterdag, 11 juni 12:00 Café de Pastoor
We brengen deze keer een bezoek aan de Onze Lieve Vrouwe Abdij van Koningshoeve, de plaats waar de La Trappe trappist vandaan komt.
De bus vertrekt om 12.00u, waar we om 13.30 een rondleiding krijgen, daarna nemen we nog minimaal 1 te drinken, kan je een bezoek brengen aan de shop of heerlijk zitten in de tuin. Om 17.30u vertrekt de bus weer terug naar huis.
Wil je mee? Geef je dan nu op via FB of aan de bar. Kosten 25,- p.p.!
Het aantal plaatsen is beperkt dus geef je snel op.

Podiumproductie ‘Oh Muze’

Oh Muze! is een unieke podiumproductie. Kamerkoor Cappella ex Occasione (CEO) vroeg voor zijn 10-jarig bestaan vijf kunstenaars zich te laten inspireren door liederen over de muzen en door elkaars creatieve proces.Dit leidde naar een bijzonder concert waar zang, theater, poëzie, beeldende kunst en dans samensmelten tot een unieke podiumproductie.

zaterdag 11 juni 2016
20.30 uur
€ 15,00. Kaartverkoop bij VVV Breda

Pussy Lounge

Het Housefeest Pussy Lounge verhuist dit jaar van de Asterdplas naar het nieuwe Breepark. Min. leeftijd 18 jaar, ID verplicht.

Kaartverkoop via www.b2s.nl

zaterdag 11 juni 2016
13.00-01.00 uur.

After pussy lounge

zaterdag, 11 juni 23:00 De Boulevard
Gratis entree!
Voor alle speaker freaks die nog even lekker door willen gaan op de beste sound van Breda!▬▬▬▬▬▬▬I Line up I ▬▬▬▬▬▬▬

23:00-00:40 Cruzaway
00:40-02:20 Infectious DJ Team
02:20-04:00 Wakiyan & P.P.F

Mixed-Up!

Nieuwe Veste komt weer met een spetterende eindvoorstelling dans!

Op 11 en 12 juni word je verrast met optredens in alle dansstijlen die je kunt leren bij Nieuwe Veste. Word van je stoel geblazen door de breakdance groepen,  laat je raken  door moderne dans en kijk je ogen  uit bij hiphop, popping en urban mix. Hands up voor al deze prachtige dansers en vooral…mis het niet!
Deze groepen doen mee!
• Breakdance Kids 5-7 jaar  (alleen za 11 juni)
• Breakdance Kids 8-10 jaar
• Breakdance Kids 9-12 jaar
• Breakdance Demonstratiegroep
• Breakdance beginners 12-14 jaar
• Breakdance gevorderd 14-16 jaar
• Urban Mix 7-10 jaar
• Urban Mix 11-15 jaar
• Hiphop Demogroep Yolo Flow
• Hiphop Time Twisters
• Hiphop Coolkidz
• Hiphop Thunder Feet
• Hiphop Streetmotion
• Modern Choreografieklas beginners 9-12 jaar
• Modern Choreografieklas 12-14 jaar
• Modern gevorderd (meerdere choreo’s van verschillende makers)Voor meer informatie: http://www.podiumbloos.nl/agenda/zaterdag 11 juni 2016 , 19.00 uur
€ 6,00 / kinderen t/m 12 jaar € 4,00

Kunstroute Haagse Beemden

Verschillende professionele kunstenaars stellen hun werk ten toon op diverse locaties in de Haagse Beemden.Het centrale informatiepunt is SCC ´t Kraaienest aan de Tweeschaar. Daar kunt u zich goed voorbereiden op uw eigen Kunstroute aan de hand van documentatiemateriaal.

In ´t Kraaienest is er een gezamenlijke presentatie van de deelnemers n.a.v. de film ´La Vie de Jean Marie´ van de in de Haagse Beemden wonende filmmaker Peter van Houten.

In de Kapel van Gageldonk presenteert Esther van der Ham maar liefst drie nieuwe kinderboeken!

 

Breda’s Mannenkoor: Cherubini concert 

Centraal in het programma staat het Requiem in D-klein van Luigi Cherubini; een monumentaal werk. Het koor wordt ondersteund door strijkorkest Archi Amici, aangevuld met blazers van De Nieuwe Veste.

zondag 12 juni 2016, 14.30 uur
€ 12,50 (o.a. te koop bij de VVV Breda)

 

Peuterfestival

Speciaal voor peuters van 2,5 t/m 4jaar is er een festival vol voorstellingen en workshops. de peuters zijn van harte welkom om samen met een (groot)ouder mee te doen aan allerlei leuke activiteiten.

Het draait deze dag om Fantasiedieren.
Zondag 12 juni 2016, 10.30-16.00 uur

 

Toer langs de kunstwerken van het project ‘Under Construction’

KOP heeft vijf kunstenaars uitgenodigd om op zo’n plek in de stad een kunstwerk te realiseren. Hoe zal zo’n onbestemd gebied veranderen als je een kunstenaar de vrije hand geeft? En wat doet dat met de gebruikers en omwonenden van zo’n gebied wanneer dit gebeurd? Dat is de vraag die KOP stelt in het project UNDER CONSTRUCTION.

Op 5, 12 en 19 juni kunt u mee met een toer langs de verschillende kunstwerken. Met hapjes van Ravanello.

Op 5 juni start vanaf de Stadsgalerij (tijdens foodfestival Kleurstof), 12 en 19 juni vanaf het dak van de Parkeergarage aan de Concordiastraat (tijdens foodfestival Pannen op het dak).

zondag 12 juni 2016
12.00-15.00 uur, € 12,50

KRIJG DE KLEREN!

zondag, 12 juni 13:00 Stek

★ KRIJG DE KLEREN! ★ KLEDINGRUIL | FOOD & DRINKS | WORKSHOPS | MUSIC
Heb jij ook nooit iets om aan te trekken, maar wel een volle kledingkast? Ben je altijd toe aan nieuwe kleding, maar is aan het eind van de maand het geld vaak op? Ooit gedacht aan ruilen? KRIJG DE KLEREN! organiseert 12 juni 2016, in samenwerking met diverse partijen, een kledingruil evenement op STEK in Breda. Een dag die in het teken staat van duurzaamheid, hergebruik en vooral gezelligheid! Neem naast het ruilen deel aan een workshop, eet een verantwoord hapje mee en blijf hangen voor een dansje!

KRIJG DE KLEREN! wil in samenwerking met diverse partijen de maatschappelijke meerwaarde van hergebruik benadrukken. Waarom de spullen die je niet meer gebruikt weggooien? Het evenement laat je zien wat er nog meer mee kan! Zonder jullie inbreng is er niks om te ruilen. Lever daarom van 1 tot en met 10 juni jouw kleding in, in de daarvoor bestemde container, op STEK. Alles mag, zo lang het maar van goede kwaliteit is en je er echt nog een ander blij mee kunt maken. Schoenen, jassen, jurkjes et cetera! Hou voor meer informatie over de ruil-regels de Facebookpagina goed in de gaten. Het adres van STEK is Veilingskade 9A te Breda.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s