Breda

NAC-man Hein van Poppel krijgt eigen cornervlag als monument.

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen NAC en Jong Utrecht wordt er vrijdagavond een monument onthuld voor Hein van Poppel.

Van Poppel, die dit jaar ook op de seizoenkaart staat afgebeeld, was jarenlang actief voor de club, puur uit clubliefde. Vorig jaar overleed hij.

De laatste jaren was ‘Heintje’ vooral bekend als de man van de cornervlaggen. Steenvast haalde hij na iedere thuiswedstrijd de cornervlaggen op, onder applaus van het publiek.
Nu komt er op de kunstgrasstrook tussen de dug-outs een speciale cornervlag als eerbetoon aan Van Poppel. De familie zal aanwezig zijn in het stadion.
Het bijzondere van de cornervlag die wordt geplaatst is dat er, met toestemming van de familie, een klein deel van het as van Van Poppel in verwerkt is. “Helaas moesten we vorig jaar afscheid nemen van Hein, maar vergeten doen we hem nooit”, is te lezen op de site van NAC. “Met dit gebaar wil NAC de herinnering aan Hein levend houden. Voortaan zal de vlag van Hein iedere thuiswedstrijd op deze plek, tussen de dug-outs, staan.”

Bron: NAC-man Hein van Poppel krijgt eigen cornervlag als monument | Bredavandaag

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s