dagboek, Elaiza, Persoonlijk

Kermis Breda (plog)

Afgelopen week was er weer kermis in de stad.  Daar Moesten we natuurlijk wel even naartoe.
Vorig jaar zijn we ook geweest, maar toen was ze net 10 maanden, dus ze had er nog niet veel aan. Wel vond ze toen alle lichtjes heel leuk..
In het voorjaar zijn we naar de Nostalgische voorjaarskermis geweest. Toen zijn we alleen in het reuzenrad geweest. Hoogtevrees heeft ze in ieder geval niet.

Najaarskermis Breda

Elaiza is 4 keer geweest de afgelopen week. 3 keer met ons en 1 keer met mij, haar tantes en neef. Veel foto’s gemaakt, maar de foto’s met tantes/neef komen niet online.

Zondagavond
Eerste keer zijn we zondag begin van de avond gegaan. Het was best wel rustig, dus veel attracties stonden stil. Wel heeft ze eendjes gevangen (€7,00 !!) en toen ze iets uit mocht kiezen, wilde ze eigenlijk gewoon de eendjes hebben haha. Na rondkijken en proberen enthousiast te maken voor ‘meisjes dingen’ kiest ze voor een hengel met visjes.  Hier heb ik geen foto van, want grootste deel is al kapot en/of kwijt.

Vrijdagmiddag

Haar neef wilde in de draaimolen, in de gele bus. Elaiza wilde niet in de bus, maar in de brandweerauto. Omdat het de eerste keer is en ik dus niet wist of ze zou blijven zitten, ben ik ernaast gaan staan. Ze vond het leuk!
Daarna samen in de auto’s. Ze was druk aan het sturen en als ik haar der gang had laten gaan hadden we alle kanten opgegaan.

Van tantie had ze een knuffeltje van Buurman & Buurman gekregen. Helemaal geweldig vond ze die. Moest zelfs ’s avonds mee naar bed. Eigenlijk wilde ze de andere ook hebben. Mij lukte het niet, dus dat mag papa in het weekend nog eens proberen.helemaal-blij-met-buurman
Met tantie en neef is ze ook nog in de Jumbo geweest (olifantjes).

 

Ballen vangen! Hier heb ik wel mee moeten helpen, want ze vond het niet echt leuk.
En dan kadootje kiezen……als meisje kies je natuurlijk voor een Brandweerauto!

 

Was wel heel vermoeiend, ze had ook haar middagdutje overgeslagen. Ze wilde dus drinken en viel bijna gelijk in slaap.
Omdat John niet thuis was (Matchday NAC), moesten we ook samen de hond uitlaten rond etenstijd. Meestal doe ik haar dan op mijn rug in de draagzak, maar de laatste paar keer probeert ze zich er dan uit te wringen. Dus dan maar even op de buik.

Zaterdagavond

Begin van de avond zijn we weer met zijn drieën gegaan. Rondje gelopen en bij alle snelle en/of hoge attracties staan kijken. Elazia keek haar ogen uit en wilde eigenlijk ook in de ‘Chaos’ haha. Daar zal ze toch echt een aantal jaar mee moeten wachten.
John kreeg het wel voor elkaar om de tweede Buurman te grijpen.

Ook nog 2 andere knuffels gewonnen met een spel. geen idee hoe het heeft, maar je moet op een knop drukken om de knuffels verder te laten zakken. Pony hebben we zondag pas gewonnen.

kermis-breda-jumbo-met-papa

Ze wilde met papa in de Jumbo, hoe hoger hoe beter !

Zondagmiddag

Weer een rondje gelopen en de pony gewonnen. Daarna muntjes gehaald voor de schuivers. Elaiza hielp iedere keer met de muntjes uit het bakje halen en ze vond het ook leuk om ze erin te gooien.( tja,deze automaat geeft wel muntjes terug, in tegenstelling tot die bij de bank haha)
Toen de muntjes op waren, dachten we best wel veel punten te hebben (bakje vol), maar dat viel best tegen. Bleken er 31050 te zijn, niet eens genoeg voor een simpele knuffel.
Na even rondkijken was Elaiza het beu, ze wilde in de auto’s en even later ook in de Jumbo.

kermis-breda-botsauto-papaDus eerst maar even in de auto’s met papa. Was deze keer niet zo leuk, auto ging langzaam en ook niet zo lang. Denk achteraf dat de accu gewoon ver leeg was. Ze heeft wel grotendeels zelf gestuurd.

Van de punten wat dingen uitgezocht. We kozen voor een fotolijstje van Winnie de Pooh en een spaarvarkentje. Beide komen straks op haar kamer te staan. Van de laatste punten nog een sleutelhanger van een vlinder gehaald, waar ze thuis haar Hertog Jan sleutel aan kon doen.

 

De kermis is niet ver fietsen, dus alle keren ben ik met Elazia op de fiets gegaan. Nadeel hiervan was, dat we haar ook heel veel hebben moeten dragen, als ze niet meer wilde lopen.
Zondagmiddag was al goed te merken dat het voor mij veel te veel was geweest, waardoor ik ’s avonds bijna niet meer kon lopen en dat zal nog wel een paar dagen duren.

Maarja, die pijn neem ik voor lief, Elaiza heeft het alle keren reuze naar haar zin gehad en is helemaal blij met al haal knuffels en speelgoed. Dat is het belangrijkste.

wp-1474719450962.png

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s