Elaiza

Consultatiebureau

Dinsdag weer een bezoekje gebracht aan het consultatiebureau voor de 2 jaars check.

Wegen en meten

Bij binnenkomst waren we weer de enige, dus kon ze gelijk gemeten en gewogen worden. 87cm en 11.8 kg. Netjes volgens haar curvelijntje dus.  AL zitten er wel wat pieken en dipjes in.
Dipje bij lengte moet haast wel een verkeerde meting zijn, dipjes bij haar gewicht hebben met groeispurt, beginnen met lopen of ziek zijn te maken.

Eigenlijk heb ik ook helemaal geen curves nodig om te zien dat ze goed groeit en goed op gewicht is.

Groeicurves zijn van Borstvoeding.com

Verpleegkundige

Daarna gesprek bij de verpleegkundige. Er was dit keer ook een stagiaire bij. Werd wel netjes gevraagd of ik daar problemen mee had.
Dochter mocht eerst even gaan spelen, wat ze maar al te leuk vond, want er stond een garage met auto’s!

Eerst de gebruikelijke vraagjes over eventuele ziektes, vit D, eten en hoeveel melk ze krijgt. Toen ik antwoordde dat ze nog borstvoeding krijgt zo’n 5 keer per dag, vielen ze bijna van hun stoel van verbazing.  Ze horen dat hier heel zelden dat kinderen na de 2 jaar (of beter gezegd na de 3 maanden) nog borstvoeding krijgen.

Ze vroeg wel hoelang ik nog door wilde gaan en of het s’nachts niet zwaar was, want bv kindjes werden toch vaak wakker? 

Ik ga door zolang we het beide nog willen, al wil ik wel gaan proberen te beperken naar 2/3 keer p/d, en rond de 3 jaar vind ik wel een mooie leeftijd om te stoppen.
Ze slaapt van 20.30 – 8.00 en soms vraagt ze s’nachts om een voeding, maar dat is misschien 4 keer per maand.  Ja toen ze ziek was wel wat meer, maar ik denk dat ieder kind als ze ziek zijn s’nachts wel eens wakker wordt

Ze moest een paar blokjes stapelen, plaatjes aanwijzen in een boekje en bij een pop lichaamsdelen aanwijzen. Dingen die ze bij het vorige bezoek ook al goed deed.

Ze wilden haar ook een bal op laten pakken, maar daar had ze gewoon geen zin in en ging gewoon lekker verder spelen met het keukentje en daar alles uitpakken en vertellen wat er inzat. (vork, mes,lepel, bord, 2 borden enz) . Die bal pakken was niet meer nodig, ze hadden het al gezien.

Nog even snel een lichamelijk onderzoekje gedaan : luisteren met de stethoscoop, ogen controleren met lampje enz.

Conclusie: een vrolijke, gezonde en pientere meid!

Voorschool

Wij hebben de een VVE indicatie voor haar, omdat wij ‘lager opgeleid’ zijn. (Beide door omstandigheden geen vervolgopleiding gedaan)

Voordeel van die indicatie is dat ze als ze 2.5 is 4 dagdelen gratis naar de voorschool kan. We hebben verder nog niks gehoord, dacht dat dat voor haar 2e verjaardag zou zijn, maar schijnbaar duurt dat langer.

Maar aangezien ze met spraak en motoriek voorloopt, vind ik en het consultatiebureau het niet noodzakelijk dat ze naar de voorschool gaat.
Wel wil ik haar,  mocht de voorschool niet doorgaan, dan 2 dagdelen naar de peuterspeelzaal doen. Ik vind het wel beter voor haar ontwikkeling.
Omdat wij geen werk hebben, komen we niet in aanmerking voor de korting van de belastingdienst.  Maar omdat we wel maar een minimum inkomen hebben,  kunnen we wel via de gemeente korting krijgen (in samenwerking met Kober) . Dan kost de peuterspeelzaal €10.00 per maand voor 2 dagdelen per week. Omdat we ook een Bredapas hebben is het zelfs gratis!

Volgend bezoek aan het consultatiebureau is pas weer over een jaar. Liefs Linda

Advertenties

Een gedachte over “Consultatiebureau”

  1. Toch fijn om weer ‘goedgekeurd’ te zijn! En fijn dat ze goed meewerkte, die van mij weigerde te worden gemeten of in zijn ogen te worden geschenen met een lampje, haha. Dus mogen we, ook al vinden zowel het cb als wijzelf dat het uitstekend gaat met onze peuterjongen, over drie maanden nog een keer proberen de medische checks te doen. Sinds kort gaat hij ook naar de peuterspeelzaal! Super om met andere kinderen (en andere volwassenen) te leren omgaan en ze doen erg leuke dingen!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s