Breda

Kleurwedstrijd voor de heropening van het Stedelijk museum Breda

Doe mee met Breda Kleurt

Vandaag ontving ik 1 van de kleurplaten in de brievenbus. Deze zijn verspreid bij de Bredase Bode.
Mocht je die  niet ontvangen hebben, omdat je geen huis aan huis bladen ontvangt of niet in Breda woont maar toch graag mee wil kleuren, lees dan even verder:

Stedelijk Museum Breda blaast een oude traditie nieuw leven in. Jong en oud worden opgeroepen om een bijzondere prent over de Vrede van Breda op hun eigen manier in te kleuren. Er is keuze uit drie downloadbare kleurplaten die allemaal afgeleid zijn van de historische nieuwsprenten van Romeyn de Hooghe. Deze drie kleurplaten zijn gemaakt door de illustratoren Hedof, Fred de Heij en Mandy Peeters en zijn onder dit bericht te downloaden. Een jury kiest welke exemplaren straks in het museum mogen hangen.

Kleuren mag, maar inzendingen die gebruik maken van andere technieken en materialen zijn ook welkom. Digitaal werk, 3D printing, gebruik van stof, hout, metaal, het mag allemaal. De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury en een kinderjury.

Wedstrijdinformatie

Je kunt meedoen door de kleurplaat hieronder te downloaden. De werken van de illustratoren zijn allemaal geïnspireerd op de prent van De Vrede van Breda van Romeyn de Hooghe uit 1667.

Kleurplaat 1 door Fred de Heij
Kleurplaat 2 door Hedof
Kleurplaat 3 door Mandy Peeters

Stuur je bijdrage op onder vermelding van je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mail en leeftijd naar onderstaand adres:

Breda kleurt
Antwoordnummer 118
4800 WB Breda

Past je werk niet door de brievenbus? Geef het dan vanaf zaterdag 17 juni af tijdens onze openingstijden aan de balie van het museum. De laatste dag waarop je je kleurplaat in kan leveren is vrijdag 30 juni. Voor vragen over de wedstrijd kun je contact opnemen met de afdeling educatie en participatie van Stedelijk Museum Breda, te bereiken via 076-5299905 of via cindy@stedelijkmuseumbreda.nl

Na de jurering is het werk van de winnaars van 13 juli t/m 10 augustus te zien in de ruimte van I.S.M. Breda in het museum aan de Boschstraat.

Kijk voor de volledige tekst op de site van het Stedelijk Museum Breda

Afbeelding:
Onderdeel van de prent van De Vrede van Breda van Romeyn de Hooghe uit 1667, opnieuw ingekleurd door Jorg de Vos.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s