Breda

Palm Parkies: Verbod op glas & Blik

 

Onderstaande bericht verscheen op 7-8-2017 op de Facebook pagina van Palm Parkies Breda

Lieve Bredanaars!

PALM PARKIES is dé zomerse ontmoetingsplaats van de stad. Met PALM PARKIES wilt onze organisatie als initiatiefnemer dan ook inwoners samenbrengen op een mooie groene plek en hen laten genieten van sfeer, muziek en bovenal elkaar.

In Breda slagen we er ieder jaar in om zo bijna meer dan 50.000 bezoekers samen te brengen in het Stadspark Valkenberg. De laatste jaren heeft onze organisatie in overleg telkens verschillende faciliteiten opgeschaald (bijv. toiletten, fietsenstallingen, afvalopvang/verwerking, beveiliging etc etc) om deze bezoekersstroom te kunnen ontvangen en managen. Ook al onze medewerkers, gastheren en vrouwen laten we maar zeggen, doen iedere week hun uiterste best om het iedereen naar de zin te maken en te helpen waar mogelijk.

De voorbije weken hebben we helaas te veel vervelende ervaringen opgedaan met bezoekers die zich eigenlijk helemaal niet parkie gedragen. Denk bijvoorbeeld aan het gooien van glazen flessen naar beveiligers, problemen met honden, héél veel glas op de grond, overmatig drugsgebruik, lawaaioverlast van minigettoblasters. En dat willen wij als organisator eigenlijk helemaal niet.

Palm Parkies glas & blik verboden
GEEN GLAS & BLIK MEER TOEGELATEN IN STADSPARK VALKENBERG

Om onze missie te kunnen waarborgen zal er vanaf heden een verbod op glas en blik gelden in het Stadspark Valkenberg tijdens PALM PARKIES. De reeds bestaande toegangscontrole die al was ingevoerd tegen BBQ’s en fietsen zal nu verder worden uitgebreid met een verbod op blik & glas. Honden zijn alleen welkom aan de lijn.

We hopen met deze bijsturing op de huisregels dat PALM PARKIES voor iedereen leuk, aangenaam en vooral veilig kan blijven.

Jammer dat het zo moet.

Ja het is vaak een rotzooi, omdat er veel te lui zijn om hun zooi te op te ruimen. Ik snap niet wat er zo moeilijk aan is, want er staan genoeg kliko’s op het terrein en anders neem je je zooi weer mee naar huis en gooi je het daar in de kliko.

Glas kan ik me nog wel wat bij voorstellen. Ligt vaak kapot glas tussen het gras en zand. Er lopen ook heel veel kinderen rond tijdens Palm Parkies en zeker de dag erna in en rond de speeltuin.

Maar waarom blik dan verboden moet zijn? Ik begrijp dat plastic flessen en pakken dan weer wel mogen.  Kun je net zo hard mee gooien als met glas of blik lijkt mij.

Of is de echte reden dat de drankomzet wel tegenvalt? (net als in Tilburg uiteindelijk de reden was om maar helemaal te stoppen met Palm Parkies)
Dan is het wel een logische stap om glas (wijn) en blik (bier) te verbieden.

 

Hopelijk is dit niet het begin van het einde van Palm Parkies in Breda. Vond het altijd erg gezellig en hoopte dit jaar of in ieder geval volgend jaar weer te gaan. Al is het tijdstip wel eens lastig met een peuter.

 

Advertenties

Een gedachte over “Palm Parkies: Verbod op glas & Blik”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s