Elaiza, Persoonlijk

Bye Bye luiers!!

Jaa!  Elaiza is sinds 2 weken zindelijk!!

April 2017 had ze al een periode dat ze eigenlijk geen luier meer aan wilde en we dus aan het oefenen zijn gegaan met het potje en beloning (stickers/cadeautjes) . Het ging toen best wel goed en ze is toen een week zga luierloos geweest. Maar er kwamen ook kiezen door, waardoor ze niet helemaal lekker was en ze wilde in de ochtend de luier weer aanhouden.

Met momenten wilde ze wel weer naar de wc, maar het was weer grotendeels luier. In de zomer heb ik het nog een keer geprobeerd, zolang ze in het zwembadje zat ging ze netjes op het potje, maar verder absoluut niet. Dan niet, zal ze er toch nog niet aan toe zijn. Proberen het later nog wel eens.

Op school zijn er een aantal in haar klas die al wel zindelijk zijn, wat voor haar natuurlijk een goede stimulans is. Daar ging ze vanaf begin schooljaar iedere keer mee naar de wc en dat ging redelijk. Thuis bleven we ook oefenen, maar ik pushte haar niet.

Tot ze begin december ineens zij: “ik wordt bijna 3, dus dan ben ik een grote meid toch? dan wil ik ook geen luier meer aan, want grote meisjes hebben geen luier meer!”
Afgesproken, dan gaan we de luiers uitlaten.luiers header

Maar op haar verjaardag vond ik het nu niet de handigste dag om geen luier aan te doen (huis vol visite) en de kerstdagen ook niet echt.
Aangezien haar verjaardag, kerst en oud & nieuw toch best wel spannend waren, wilde ze het toch nog even uitstellen.

Dus ik kocht nog 2 pakken pampers broekjes in de aanbieding.

Op Nieuwjaarsdag besloot ze dat ze geen luier meer aan wilde in de ochtend, want ze ging wel naar de wc.
De eerste week heeft ze 4 ongelukjes gehad. Meestal was ze dan ook echt maar net te laat.  Met boodschappen doen wilde ze wel een luier aan, want ze durfde nog niet goed zonder. Iedere keer bleef de luier droog.

De 2e week moest ze weer naar school. Dat durfde ze wel zonder luier, want op school is een wc. Had voor de zekerheid wel 2 extra onderbroeken/broeken in haar tas gedaan.
Zodra ze op school kwam, ging ze gelijk heel trots aan de juffen vertellen dat ze een grote meid was, want ze had geen luier meer aan.
Op school gaat het super, op 1 klein ongelukje na!

Vind het echt super knap van haar dat ze het ineens zo goed snapt en doet.

5 van de 7 nachten blijft ze droog en soms roept ze zelfs midden in de nacht dat ze naar de wc moet.
Zelfs toen we zondag in de Efteling waren is ze heel de dag droog gebleven, terwijl we toch een aantal keer lang in de wachtrij hebben gestaan (had wel broekje aan gedaan voor de zekerheid)

De pampersbroekjes die ik nog kocht, liggen nu dus nog bijna allemaal in de kast. Maar voorlopig blijf ik haar s nachts nog een luier aangeven, ookal gaat dat ook al best goed. Gaan daar wel goed mee oefenen als het warmer is en het dekbed van haar bed af is. (wollen dekbed, moet dus naar stomerij)

 

Liefs Linda

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s