Persoonlijk·zwangerschap, miskraam

Zwangerschaps update 3: Combinatietest

Hallo bekkenpijn!!

Bij de zwangerschap van Elaiza verdwenen de Fibro klachten vrij snel en bleven ze ook weg tot na de bevalling. Al had ik bij haar wel vanaf 9 weken bekkenpijn, maar dat was toen nog goed te doen. Fietste veel en liep geregeld een paar km.

Dat is nu wel heel anders. Vanaf het begin zijn Fibro klachten en bekkenpijn toegenomen. Heb sowieso altijd al wel bekkenpijn. Gelukkig niet dagelijks even veel pijn, maar kilometers lopen of fietsen zit er gewoon niet in. Na een rondje van een km met de hond, moet ik toch echt gaan zitten, anders kom ik gewoon niet meer vooruit.
Hoop dat het toch nog wel minder gaat worden, want dit is echt niet leuk.
Gelukkig had ik pas toen we naar de Efteling gingen een redelijke dag en heb ik het goed vol kunnen houden. Was wel blij dat we thuis waren. Dagen erna was ene ramp, dus rust houden.
Ik ga wel binnenkort een afspraak maken bij een (bekken)fysio

Combinatietest

Met 12+1 weken hadden we de echo van de combinatietest. Weer ’s morgens om 8.50. Dochter om 8.15 naar oma gebracht en snel gaan rijden. Uiteraard staan dan alle stoplichten op rood enz. Maar we waren op tijd, zelfs nog moeten wachten.
Ze gaf nog een snelle korte uitleg over de kansberekening, volgens het lijstje en mijn leeftijd, zou het een kans van 1:152 zijn. Best hoog dus.
Daarna mocht ik gaan liggen voor de echo.

Combinatietest Echo 1_{© LifebymamaLinda}

Hier heeft ze uitgebreid de tijd voor genomen en meerdere keren de nekplooi gemeten. Kreeg daar eigenlijk een beetje de zenuwen van, tot ze zei dat in principe alles onder de 3,5 normaal was. Metingen die ik zag waren steeds tussen de 1,9 en 2.
Kleine was erg bewegelijk, waardoor het soms wat lastig was voor haar om te zien. Alles wel weer goed nagekeken en voor zover het nu te zien was zag het er allemaal super uit!

Ze voerde alle gegeven in in de computer. Uitslag van het bloed stond er al in.
Uitslag is goed. De kans dat het kindje 1 van de syndromen heeft is heel klein.

Combinatietest uitslag_{© LifebymamaLinda}

De bekendmaking

Na het ziekenhuis zijn we gelijk gaan kijken voor een shirtje voor dochter. Even niet bij stilgestaan dat je die dus niet kant en klaar kunt kopen in babyzaken. Dus 1 laten maken.

Shirtje 'Grote Zus' ©Lifebymamalinda

Daarna door naar oma, zodat we het dochter konden vertellen.
Ze waren nog niet thuis, dus hebben we even gewacht. Dochter komt binnen en werd gelijk boos. Ze dacht dat we haar gelijk op kwamen halen, terwijl zij dacht dat ze bij oma en neefjes een boterham zou eten. We moesten weg!

Tot we haar vertelden dat we een verrassing hadden voor haar. Toen stopte ze in ieder geval al met huilen.
We lieten haar de echo’s zien. Ze dacht dat het een foto van haar was, maar toen we vertelden dat ze niet van haar waren maar van een broertje of zusje, verscheen er gelijk een grote glimlach op haar gezicht.
Ze is helemaal blij en overtuigd dat het een meisje is, want ze wil alleen een zusje. Broertje is ook wel leuk, maar die wil ze niet.

Foto’s maken

In de middag heb ik mijn best gedaan om leuke foto’s te maken van haar, met op de muur een aantal van de echo’s.
Nadeel is dat we hier binnen slecht licht hebben voor foto’s. Ook werkte ze niet echt mee, want ze was moe, dus erg druk. Met een goede camera vallen bewegingen dan niet op, maar ik heb een simpele compact camera die erg traag is. Dus 90% van de foto’s was teveel bewogen. Ook kwam ik erachter toen ik ze op de laptop had gezet, dat ze met haar vette vingers aan de lens had gezeten, waardoor alles wazig was.

Bekendmaking zwangerschap ©Lifebymamalinda

Ik kon dus weer opnieuw beginnen. Met heel veel moeite en belofte dat ze snoepjes zou krijgen, mocht ik nog een paar foto’s maken en kon er een klein lachje vanaf.

Toch nog wel een redelijke foto die ik kon gebruiken, ondanks het bewegen en blurry. Had het ook gewoon aan Tantie moeten vragen

Woensdag gewoon alweer 13 weken zwanger !! 🙂

Liefs Linda

2 gedachten over “Zwangerschaps update 3: Combinatietest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s