Persoonlijk, zwangerschap, miskraam

Zwangerschapsupdate 5: Boy or Girl?

Het is alweer even geleden dat ik een update of überhaupt een artikel schreef, dus hoog tijd voor een update.

Door de Carnaval en de 2 weken erna een ziekenboeg ben ik ook vrij weinig online geweest. Zijn nog steeds niet helemaal beter, maar het gaat de goede kant op (griep/luchtweginfectie e.d.)

Laatste update schreef ik op 7 feb en kun je hier vinden. Toen vertelde ik al dat ik nog even onder controle bleef van het ziekenhuis, tot ik weer een bloedonderzoek had laten doen.

17 weken ©LifebymamaLinda

 

Inmiddels alweer 17+2 weken en buikje groeit goed door. Gelukkig valt het dit keer met de kg’s heel erg mee, pas 2,5/3 kg aangekomen.

Kleine is een behoorlijke druktemaker en ik voel hem/haar dus ook al geregeld.

Controle ziekenhuis

Afgelopen maandag heb ik bloed moeten laten prikken en donderdag kreeg ik bij de controle de uitslag.

Schildklierwaardes waren in orde, dus geen reden meer om in het ziekenhuis onder controle te blijven. Ik mag dus gewoon naar de verloskundige!
Zo veel fijner als steeds naar het ziekenhuis moeten, want verloskundige zit op loopafstand. Enige minpuntje: ik krijg niet meer bij elke controle een korte echo.

Volgende week de eerste afspraak bij de verloskundige en over 4 weken de 20 weken echo

Extra Echo

In het ziekenhuis werd er door de assistente gevraagd of ik zin had in een extra echo.
Ze krijgen volgende week nieuwe echo apparatuur in het ziekenhuis en ze zochten een aantal vrouwen die dan tussen de 18-22 weken zwanger waren, om de apparatuur uit te testen.

Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! 

Volgende week krijgen we dus een extra echo! Elaiza gaat dan ook mee, is voor haar de laatste echo dat ze mee mag. Overige (standaard) echo’s in het ziekenhuis mogen er geen kinderen mee.

Geslachtsbepalende echo

Boy or girl ©LifebymamaLinda

De dag na Carnaval hebben wij een uitgebreide geslachtsbepalende echo laten doen bij  Pretecho & zo.   Bij deze echo krijg je ook alles op film (evt. met geluid), wel zo leuk om nog eens te bekijken.

Daar kun je vanaf 13 weken al een geslachtsbepalende echo laten doen, maar ik wilde wachten tot de 15 weken, omdat je dat wat meer zekerheid hebt.

Elaiza was al sinds ze wist dat ze een broertje of zusje zou krijgen ervan overtuigd dat ze een zusje zou krijgen.

“Ik wil geen broertje, die zijn niet leuk en ik heb al 2 neefjes, dus dit is een zusje!”

Ook ik neigde meer naar weer een meisje, maar twijfelde wel een beetje. (Bij Elaiza had ik het als enige goed)

Maar goed, we weten het geslacht dus al ruim 2 weken, maar ik heb het gisteren pas op mijn prive FB en IG gezet, dus vandaar ook nu pas op de blog.

 

 

Babyboy ©LifebymamaLinda

 

 

Ze vroeg aan mij tijdens de echo of ze het moest zeggen of alleen typen. Ik keek heel de tijd naar het scherm en had het nog niet gezien. Zelfs toen ze het vertelde moest ik toch nog een 2e keer kijken voor ik het zag.
Ook duurde het wel even voor het bij Elaiza doordrong, maar ze vind het superleuk om een broertje te krijgen. In de auto naar huis wilde ze gelijk haar neefje bellen om het te vertellen. En tegen iedereen die het maar horen wilde.

Deze week ben ik begonnen met alle spullen die we bewaard hadden van Elaiza uit te zoeken en al het roze/meisjes gaat op marktplaats. Hebben ook nog heel veel neutraal liggen, dus dat eerst maar eens goed uitzoeken en wassen, voor ik een hoop nieuwe spullen ga kopen. Ik heb me nog heel goed in kunnen houden, enige wat ik gekocht heb is het pakje op de foto.

Liefs Linda

 

2 gedachten over “Zwangerschapsupdate 5: Boy or Girl?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s