Elaiza

Peuterkamer opknappen

Ik had gehoopt snel klaar te zijn met de peuter en babykamer, maar doordat de muren op Elaiza haar kamer zo slecht waren heeft het allemaal heel veel langer geduurd. Na ruim 7 weken is haar kamer nu behangen en 1 muur geverfd. 

En het was eigenlijk de bedoeling om alleen nieuwe kasten weg te zetten en in het najaar haar kamer pas goed aan te pakken.
Achter de oude kast op de muur zat behoorlijk wat schimmel. Buurman heeft eerder lekkage gehad.

Mama's grote hulp © LifebymamaLinda.nl

Aangezien het bed daar zou komen te staan, wilde ik wel de schimmel weghebben. Geprobeerd om het schoon te maken, maar daardoor kwam het behang los. Daarna probeerde ik alleen dat deel van het behang weg te halen, zodat in ieder geval de schimmel weg zou zijn.
Alleen toen kwam het stucwerk van de muur mee. Dat was door de lekkage helemaal broos geworden. Er zat dus niks anders op als de hele kamer opnieuw te behangen.
Fanatiek heb ik samen met Elaiza alle behang eraf getrokken, om erachter te komen dat de hele muren vol met gaten zaten. Zodanig veel dat ik het zelf met potjes muurvuller niet netjes zou gaan krijgen.
Reparatieverzoek ingediend bij de woningbouw dus.Gaten in de muren © LifebymamaLinda.nl

Het duurde 2 weken voor de opzichter van de woningbouw langskwam voor inspectie. Hij is alleen nooit binnen geweest, want hij zag toen hij aan kwam lopen al hoe erg het was. Hij zou zsm de aannemer laten komen.
Een week later ben ik maar gaan bellen, want ik had nog geen bericht gehad om afspraak te plannen. Bleek het al wel doorgegeven aan de stukadoor, maar die had het druk. Paar dagen later belde hij om langs te komen en te bekijken hoeveel werk het was.
Ik had gehoopt dat het volledig opnieuw gestuct zou worden, maar daar was een wachttijd van 3 maanden voor.
Aangezien we het wilden behangen, kon hij het wel repareren en behangklaar maken. Dat zou dan in de week erop kunnen. Week later is hij dus geweest om de muur te repareren.gerepareerde muren © LifebymamaLinda.nl

Moesten het minimaal een dagje laten drogen voor we konden behangen. Aangezien ik het behang nog moest halen en deels bestellen, werd het een week later.
Al snel werd duidelijk dat de muren niet netjes glad waren, dus het roze behang dat dochter uitgezocht had, was onmogelijk netjes te plakken. Het scheurde heel snel kapot. Roze behang heb ik dus teruggebracht en witte bijgekocht.
Maar niet alleen de muren waren alsnog een ramp,  ook zijn wij beide nou niet echt goed  in behangen. Gelukkig wilden schoonouders het doen en hebben die de kamer helemaal netjes behangen.

Na het een paar dagen goed te laten drogen, ben ik een emmer roze verf gaan halen. Elaiza had de kleur die ze graag wilde uitgekozen aan de hand van wat kleurstaaltjes.
Er waren 3 lagen verf nodig om het mooi dekkend te krijgen, maar Elaiza is helemaal blij met haar roze muur. En ik ben heel erg blij dat het niet mijn slaapkamer is!

Aankomend weekend moeten we nog sierlijsten, plinten en kabelgoten halen, daarna kunnen de meubels weer op zijn plek.

Lamellen en gordijnen moeten nog wel een keer vervangen worden, want die zijn oud en de gordijnen blauw, maar dat komt nog wel. Hierna eerst zorgen dat de babykamer gedaan is.

Al de kamer helemaal af is, laat ik het jullie weer zien.

Liefs Linda

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s