Manu·zwangerschap, miskraam

Bevallingsverhaal Manu

Met 39.4 weken zwangerschap is Manu geboren. Ik heb wel even getwijfeld of ik het bevallingsverhaal online wilde zetten. Van Elaiza heb ik dat immers ook niet gedaan en ben ik ook niet van plan dat nog een keer te doen.

Maar omdat er deze keer een geboortefotograaf bij was, wil ik toch heel graag een paar van de prachtige foto’s delen. Wil je meer werk van haar zien, volg haar dan op Instagram @JoleneAkkermans #EveryMomentbyJolene

Laatste buikfoto 39.1 weken ©lifebymamalinda.nl
Laatste buikfoto

Zondagochtend 5-8-2018

Zoals bijna elke ochtend word ik gewekt door Elaiza. Dit keer kwam ze rond 7.45 bij ons op bed.
In de afgelopen week had ik al geregeld voorweeën gehad en flink wat harde buiken. Maar iedere keer zette het niet door.
Rond 8.00u besloot ik naar beneden te gaan om te plassen en koffie te gaan pakken. Een dag zonder koffie starten kan natuurlijk niet.
Maar bij het opstaan voelde ik een aantal druppels. Omdat de kleine man niet ingedaald lag, moest ik bij het breken van mijn vliezen zo snel mogelijk gaan liggen en de vk bellen.
Snel even plassen dus. Toen was het ook gelijk duidelijk dat het mijn vliezen waren.
Boven gelijk John geroepen, die eigenlijk had gehoopt uit te kunnen slapen (haha sorry, maar je zoon denkt er anders over).
Die was gelijk wakker en is naar beneden gegaan met Elaiza, zodat ik rustig plat kon liggen en de VK kon bellen. De VK was er al heel snel en bevestigde dat het vruchtwater was. Ook keek ze of hij inmiddels wel ingedaald was. Gelukkig wel, dus ik mocht weer opstaan en rondlopen. En ik zou daardoor in bad mogen bevallen! Jeej, nu nog hopen dat die kamer ook vrij is in Origine!

Ik had nog niet echt weeën, dus ik moest haar bellen zodra ik een uur lang iedere 5 minuten weeën van minimaal 1 minuut had.

Weeën

Al snel kreeg ik wel wat weeën, maar het stelde nog niet veel voor. Vanaf 9.30 ben ik ze gaan timen. Steeds ene interval van 1-3 minuten, maar ze duurden vrij kort 40 sec gemiddeld.
Ondertussen ben ik spullen voor Elaiza in een tas gaan stoppen, de laatste spullen in de vluchtkoffer gedaan, beddengoed afgehaald en in het wasmachine gestopt, beneden nog wat opgeruimd enz. Tegen 11.00 werden de weeën iets intenser, maar nog steeds gemiddeld maar 50 sec en nog heel goed te doen.

Toch maar de VK even bellen, want ze kwamen wel elke 1-2 minuten. Die kwam vrij snel en deed de controles.
De baarmoedermond was al verstreken en ik had 2 cm ontsluiting. Als we wilden mochten we langzaamaan richting Geboortecentrum Origine gaan. Zij zou bellen dat we eraan kwamen en zelf zou ze rond 14.00 weer even komen kijken. Er van uitgaande dat het nog wel uren kon gaan duren (bij Elaiza na breken vliezen ook nog zo’n 15 uur)
Schoonvader gebeld, want die zou ons wegbrengen. En Jolene, want die zou de foto’s maken. Onderweg waren de weeën wel wat heftiger geworden en kwamen ze vooral als we over lekkere hobbelwegen reden.

Geboortecentrum Origine

Eenmaal aangekomen bij Origine (12.15u), verbaasde het ze een beetje dat de fotograaf er al bij was. Want hun ervaring was dat die meestal pas veel later kwam.
Achteraf gezien maar goed ook dat ze er al was!

Bron foto’s: GeboortecentrumOrigine.nl

Omdat ik graag in bad wilde bevallen, lieten ze die gelijk vollopen toen we binnen kwamen. Het is ook best een groot bad, dus duurt ook wel even voor het vol is.

Ondertussen ben ik op het bed gaan liggen, tussen de weeën door zat ik nog wat op IG en FB te kijken. Na een half uurtje werden ze toch wel flink intenser, maar nog steeds kon ik ze gewoon goed opvangen. Ging er ook echt vanuit dat het nog wel uren zou gaan duren.

Toen ging het ineens snel

Tegen 13.00 was het bad vol en ben ik nog even naar de wc gegaan voordat ik in bad ging zitten. Heerlijk dat warme water!

Vanaf dat moment ben ik eigenlijk het besef in tijd en omgeving een beetje kwijt.
De weeën werden al snel veel intenser en moeilijker/bijna niet op te vangen. Toen hoorde ik ook Jolene ineens roepen dat John moest gaan bellen.
Wie er binnen kwam besefte ik niet eens, ik hoorde haar alleen zeggen dat ik ze nog even moest wegpuffen en ze haar spullen snel ging pakken.
Daarna mocht ik mijn lijf zijn gang laten gaan en een paar persweeën later is Manu geboren.
De navelstreng zat 2 keer om zijn nekje, dus die werd verwijderd voor ik hem uit het water mocht pakken en op mijn borst kon leggen.

Paar minuten later kwam de VK pas binnengelopen. Op dat moment had ik pas door dat de kraamhulp mij tijdens de persweeën zo rustig begeleid had.
Na het uitkloppen van de navelstreng heeft John hem doorgeknipt en kreeg ik een prik om de placenta te laten komen, want deze kwam niet vanzelf.

Daarna ben ik met Manu op de borst op bed gaan liggen. De verloskundige en de kraamhulp lieten ons een hele poos met rust, waardoor we even een momentje voor onszelf hadden. Zo relaxed!
Pas na een poosje zijn ze weer gekomen en ben ik gehecht (1 kleine hechting). Ook brachten ze een dienblad vol eten en drinken. Heerlijk, ik had honger! Ik had alleen nog maar een bak koffie op die ochtend.
De controles bij Manu werden gedaan en hij werd aangekleed. Na het eten ben ik even lekker gaan douchen. Daarna hebben we schoonouders gebeld dat ze konden komen met Elaiza.
Voordeel van Origine is ook dat we er eventueel nog de nacht konden blijven slapen. Maar ik wilde graag naar huis. Elaiza is die avond wel bij opa en oma gaan slapen.

Aanrader!!

Ik wilde in eerste instantie heel graag thuis bevallen, maar dat was om meerdere redenen niet handig. (bed beneden, hond en katten, behoorlijk warm enz…) Ook had John het liever niet, aangezien het bij Elaiza een ruggenprik/knip/vaccuum werd. Dus koos ik voor Origine. Maar goed ook, want in de paar uurtjes thuis werd ik al knettergek van de hond. Die probeerde continu op schoot te kruipen vlak voor ik een wee kreeg en liep me heel de tijd achterna (wel een hele goede signalering van hem, want hij deed dat dus al dagen)
Aangezien ze bij Origine een bevalbad hebben, heb ik gelijk bij inschrijving aangegeven dat ik graag in bad wilde bevallen.

Al was de bevalling en daardoor het verblijf in Origine vrij kort, ik kan het iedereen aanraden!  Wat een relaxte sfeer en vriendelijk personeel!
Nu was ik heel erg op mijn gemak, kwamen ze alleen binnen als je ze geroepen had en op het laatst in principe alleen de Verloskundige en een kraamhulp.

Heb je dus de mogelijkheid om in een geboortecentrum en/of bad te bevallen…DOEN!!

Geboortekaartje

Manu Elyano Jan, geboren om 13.32u , gewicht 3170 gr.

De laatste pagina van het kaartje heb ik hier weggelaten, ivm de adresgegevens. Die zet ik liever niet openbaar.

 

Deze foto’s zijn slechts een kleine selectie uit de vele mooie foto’s. (100+).
Voor meer geboortefoto’s, baby en peuterspam: volg mij op IG @Linda_Elaiza_Manu

wp-1474719450962

Fotocredits: @JoleneAkkermans #EveryMomentbyJolene
Geboortekaartje: printshop-copyservice.nl

 

2 gedachten over “Bevallingsverhaal Manu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s